16 ianuarie, 2013

Nici Nea Gigi cu firmele lui nu stă prea bine

               

Afacerile lui Gigi Becali se prăbuşesc: e în faliment

Uzina de armament de la Drăgăşani, Avicola Iaşi şi Societatea de Construcţii ARCOM, trei dintre cele mai importante investiţii ale lui Gigi Becali, sunt închise sau sunt puse sub sechestru de către Fisc din cauza datoriilor. Mai mult, pentru o sumă neachitată de Becali de 2,3 milioane de euro, ANAF a scos la licitaţie şi un teren din Pipera al europarlamentarului.

 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că scoate din nou la vânzare terenul lui Gigi Becali din Pipera, la un preţ mai mic cu 25% după ce, la prima încercare, nu a existat nici un cumpărător, relatează libertatea.ro. Fiscul pune la mezat terenul deţinut de finanţatorul echipei Steaua Bucureşti pentru a-şi recupera prejudiciul creat de Becali ca urmare a vânzării unor imobile în perioada 2005-2009, fără să achite TVA la stat. Necazurile financiare s-au ţinut lanţ de europarlamentarul Gigi Becali care, în ultimi ani, a fost nevoit să închidă mare parte din activitatea de la Avicola Iaşi, unde deţinea, din 2004, majoritatea acţiunilor, după ce nu şi-a mai plătit angajaţii cu lunile, iar mai multe firme cer insolvenţa societăţii.

O altă afacere a latifundiarului din Pipera, Uzina Mecanică de la Drăgăşani, cumpărată în 2007, e pusă sub sechestru de ANAF pentru neplata unor datorii. Fabrica producea, printre altele, armament pentru trupele Ministerului Apărării. Nici Societatea Antrepriza Română de Construcţii - Montaj Bucureşti (ARCOM SA), companie al cărei acţionar e Becali în proporţie de 71%, nu este într-o situaţie financiară mai bună. Cinci firme au solicitat, recent, declararea falimentului acestei societăţi pentru recuperarea unor datorii, în valoare de câteva zeci de mii de euro.
Gigi Becali

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...