08 ianuarie, 2013

Combinatul de celuloză de la Suceava luat de niște francezi


Combinatul de Celuloza Ambro functioneaza din nou
 
Combinatul de celuloza si hartie Ambro SA Suceava functioneaza din nou la capacitatea initiala dupa ce, miercuri, a fost reluata oficial activitatea prin repunerea in functiune a principalului utilaj, masina de produs hartie kraft din celuloza.Directorul general al Ambro SA Suceava, Eric Rossmann, a declarat ca repornirea este una definitiva, dupa diminuarea la un sfert a capacitatii de productie, in primavara anului trecut. Eric Rossmann a mai adaugat ca firma are clienti si ca au fost efectuate investitii atat in tehnologie, pentru conformarea la programul de mediu.
La randul sau, directorul de productie al Ambro SA, Gerald Morot, a declarat ca pentru repornirea unitatii a fost aprobat un plan de investitii de zece milioane de euro pana in iunie 2007, din care cinci milioane de euro au fost deja cheltuiti.

Directorul de productie a spus ca au fost efectuate investitii importante in diverse utilaje, dar si in supravegherea video a unitatii. Acesta a aratat ca in afara de cele zece milioane de euro alocate unitatii din Suceava, au mai fost cheltuiti alti 2,3 milioane de euro pentru inlocuirea materialelor ce au disparut in perioada cat activitatea unitatii a fost oprita.

Gerald Morot a aratat ca obiectivul unitatii este de a produce 400 de tone de hartie kraft pe zi, aproximativ 11-12 000 de tone lunar, cu o oprire anuala de doua saptamani pentru intretinere, si a mai afirmat ca unitatea are in prezent 400 de angajati.

In opinia acestuia, o problema ramane aprovizionarea cu materie prima, lemnul subtire, zece la suta din necesarul de materie prima fiind importat din Ucraina.

Prezent la redeschiderea Ambro SA, primarul Sucevei, Ion Lungu, fost director al unitatii, si-a exprimat "bucuria" pentru repornirea unitatii si speranta ca fabrica va redeveni cel mai mare producator de celuloza si hartie din tara si "un actor important" in domeniu pe piata externa.

La randul sau, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a reamintit ca pentru autoritati a fost "o problema greu de gestionat" perioada cand unitatea s-a inchis, in martie 2005 si a mai adaugat ca ramane problema de mediu in conditiile in care, in urma dezvoltarii orasului, unitatea este intr-o zona comerciala, insa a primit imediat asigurari ca vor fi continuate investitiile privind protectia mediului.

Ambro SA Suceava a fost privatizata in anul 1996, fiind achizitionata de grupul francez Rossmann.

Consiliul de Administratie al Ambro SA Suceava, proprietate a grupului francez Rossmann, a stabilit la sfarsitul lunii februarie sa inchida o importanta parte a fabricii, reprezentand 75 la suta din activitate, cu disponibilizarea personalului aferent, motivul principal fiind pierderile financiare mari inregistrate de societate.

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...