Procedura este derulată de lichidatorul judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL Cluj Napoca. Cei interesaţi pot să depună oferte până cel târziu în 15 ianuarie 2013, la sediul lichidatorului, în Cluj Napoca strada Dorobanţilor nr. 48, etajul 6. În cadrul licitaţiilor publice organizate până acum, nu s-a reuşit decât vânzarea a cantinei şi a unui teren. Ultimul preţ la care a fost scoasă la licitaţie platforma industrială este de 11 milioane de euro. La începutul lunii decembrie, Tribunalul Alba a decis intrarea societăţii în faliment.
GHCL Upsom are datorii de aproximativ 25 de milioane de euro. Este din acest punct de vedere societatea în faliment cu cea mai mare valoare a datoriilor din Alba şi printre cele mai mari din ţară. Principalul creditor este compania Romgaz, care s-a înscris la masa credală cu suma de 14 milioane de euro. Restul datoriilor sunt la bănci, alte societăţi comerciale şi la bugetul de stat. Combinatul din Ocna Mureş s-a închis în februarie 2010, după ce Romgaz a sistat furnizarea gazului metan pe motiv de neplată a datoriilor. 900 de oameni au ajuns în şomaj, într-un oraş monoindustrial care depindea în mare măsură de această societate. Upsom a funcţionat în continuare în 2011 cu 70 de angajaţi, iar în 2012 cu 30 de angajaţi, care se ocupă cu paza platformei industriale.
 
Combinatul este în proprietatea grupului indian GHCL (Gujarat Heavy Chemicals Ltd.), care deţine 95,67% din actiuni prin compania Indian England N.V. Amsterdam NLD. Indienii au cumpărat fabrica în 2005 de la compania Bega Timişoara, deţinută de fraţii Marius şi Valentin Cristescu pentru 19,5 milioane de dolari. Indienii vroiau ca prin intermediul Upsom să intre pe piaţa din Uniunea Europeană. Cu toate că au majorat capitalul social cu alte 15 milioane de dolari, pe fondul crizei din anul 2009, Upsom nu a mai putut plăti datoriile şi s-a închis. Primăria este interesată în cumpărarea stadionului, dar în condiţiile în care preţul va fi mai mic şi nu la valoarea de 95.000 de euro, cât a fost stabilită pentru licitaţia publică.