08 ianuarie, 2013

Ceva din fostul Combinat chimic Navodari

Deşeurile ar putea fi depozitate în fostul combinat chimic din Năvodari/FOTO: blog.ecoassist.org
Deşeurile ar putea fi depozitate în fostul combinat chimic din Năvodari/FOTO: blog.ecoassist.org


Deşeuri lângă plajă. Patronul fostului combinat chimic din Năvodari vrea să transforme clădirile rămase în depozit de deşeuri. Omul de afaceri italian a obţinut autorizaţia de mediu şi susţine că investiţia, de peste 10 milioane de euro, nu prezintă niciun pericol pentru mediu. În schimb, primarul din Năvodări spune că depozitul va fi doar un munte de deşeuri toxice şi promite că va face tot ce-i stă în puţintă să-l împiedice pe italian.
Roberto Vicentelli a cumpărat acum 10 ani combinatul chimic din Năvodari. Instalaţiile au fost de mult închise. În clădirile care se mai ţin pe picioare italianul îşi propune să facă un depozit de deşeuri."Este o investiţie a cărei capacitate de neutralizare şi depozitare a deşeurilor României a intrat în obligaţiile pe care România şi le-a luat faţă de comunitatea europeană", a declarat Manuela Marinescu, şoţia omului de afaceri.

Proiectul are aviz de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. Mai mult, italianul a obţinut în justiţie o hotărâre care obligă primăria să elibereze autorizaţia de construire. "Voi uza de orice cale, fie ea şi extraordinară, de atac asupra acestei hotărâri judecătoreşti", a spus Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.

"Să amplasăm o astfel de groapă, extrem de toxică, în zona Mamaia, Constanţa, lângă cea mai populată zonă de pe litoralul românesc nu face decât să aducă mai mult rău imaginii României", susţine Cristian Bărhălescu, vicepreşedintele patronatului din turism.
Conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, depozitul de deşeuri de la Năvodari va avea un impact nesemnificativ asupra mediului şi va polua în limite admisibile.

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...