16 ianuarie, 2013

Ce bine este la Turnu Măgurele

Cum se fură îngrăşăminte de la combinatul chimic din Turnu-Măgurele?


Autor: Dragomir | Luni, 03 Septembrie 2012,
 


Combinatul_Chimic_Turnu_Magurele.jpg  
Combinatul chimic de la Turnu-Măgurele, actualmente SC Donau Chem, proprietate a cunoscutului om de afaceri Ioan Niculae, este unitatea economică cea mai importantă a oraşului de la malul Dunării. Ca orice societate cu  cifră de afaceri uriaşă, la Donau Chem sunt şi multe posibilităţi de a fura. Nu se fură numai îngrăşăminte chimice, se fură aproape orice. De-a lungul timpului, de când a devenit acţionar majoritar, I.Niculae a reuşit să destrame câteva reţele ce capusau combinatul.
De exemplu, amintim reteaua condusă de Florea Petcu, din care mai făceau parte directoarea comercială Cojocaru şi câţiva şefi de la Serviciul Aprovizionare (Barbu R. şi Culcea V.). După ce au prejudiciat combinatul chimic cu miliarde bune, pe numele lor deschizandu-se chiar un dosar penal, membrii acestei reţele  au fost concediaţi. Vom prezenta acum modul în care se fură, chiar şi acum, îngrăşăminte chimice din marea unitate economică turneană. Cei care se  ocupă cu acest lucru sunt, evident, şefi cu proptele politice, pentru că îţi trebuie aşa ceva ca să reuşeşti.
Iată cum funcţiona aceasta reţea:  o firmă din Turnu, care comercializează îngrăşăminte chimice,  societate al cărei patron este prieten cu un şef mare din combinat ( prieteni politici şi nu numai), îşi trimite camioanele la combinat să încarce îngrăşăminte declasată. Acest tip de îngrăşăminte are un preţ mult mai mic decât îngrăşămintele de calitate. Camioanele încarcă îngrăşăminte de calitate la preţ de îngrăşăminte declasată. Afacerea se realizează simplu şi fără mari bătăi de cap. Câştigul este uriaş, iar o parte din el revine unor şefi din Combinat.
După cum ştiu toţi agricultorii, în Turnu-Măgurele, doar o singură firmă vindea îngrăşăminte chimice la preţuri mai mici decât cele din combinat. Firma este a unui important politician pesedist locaL. Unul din şefii din combinat, care l-a ajutat pe patronul firmei despre care am scris mai sus, a fost văzut toată vara în Paradisul Verde de la Poiana.

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...