11 martie, 2013

O chestie simpatică

Să-l dăm pe Roibu jos de pe eșafod !

Written by Gheorghe Smeoreanu on . Posted in Valcea
   Să-l dăm pe Roibu jos de pe eșafod !

În urmă cu vreo 17 secole, profetul persan Mani susținea cu tărie că lumea este condusă de două forțe: Binele și Răul. Chiar dacă religia întemeiată de el s-a pierdut, reminiscențele ei au rămas în presa românească de azi.
Ziariștii vâlceni au aplicat religia lui Mani în analiza situației de la Oltchim.
Unii au scris că Binele este întruchipat de fostul director general Constantin Roibu, iar Răul de Vojtech Zaremba de la PCC.
Alții au scris exact invers, anume că Roibu e Răul pe pământ, iar Zaremba e Binele.
Dacă ar fi trăit azi, profestul Mani ne-ar fi atras tuturor atenția că lupta dintre Bine și Rău are drept arenă favorită chiar sufletul omului, carevasăzică în aceeași persoană viețuiesc și de confruntă ambele forțe.
Doar așa îl putem înțelege pe Constantin Roibu. Emisiunea de duminică seara de la VTV, unde am lucrat cu materialul Roibu alături de colegul meu Romeo Popescu, dovedește că Mani are dreptate.
În sufletul lui Constantin Roibu s-a dat permanent o luptă dintre Bine și Rău. Au luptat ce au luptat până când s-au împăcat.
Răul, ca să începem cu acesta, a dorit ca Roibu să devină, de la un an la altul, tot mai plin de sine, tot mai afundat în relații de toate soiurile, tot mai avar.
Binele a dorit ca același Roibu să dezvolte Oltchim-ul, să încerce să reziste pe piață, să nu-i lase pe cei de la PCC să pună mâna pe marele combinat ca să-l vândă la fier vechi.
Problema este că oamenii lui Ponta sunt șmecheri. Ei au observat pe loc că în Roibu coexistă și uneori se înfruntă un înger și un drac. Iar sub pretextul că vor să-l exorcizeze, au scos din Roibu și demonul și serafimul.
Cu alte cuvinte, l-au dat pe Roibu afară.
Exmatricularea celui pe care l-am numit mogulul chimic, Gaddafi al Vâlcii etc. convine de minune celor care vor să facă din Oltchim un morman de fiare vechi. Se vede din tot ce fac oamenii lui Ponta că ei au optat cu convingere să fie de partea Răului.
Ce le dă Răul nu știm.
Probabil bani.
Euro.
Așa stând lucrurile, ar fi timpul să schimbăm întreaga filozofie jurnalistică. Ar fi momentul să luăm de la Roibu doar Binele și să uităm, pentru moment, de ceea ce a fost Rău.
Pentru moment, sau chiar definitiv. În fond, prea puțin mai contează cât de toxic a fost Baronul Chimic în situația în care băieții lui Ponta vor să distrugă Oltchim-ul.
Profetul Mani a trăit în Persia. Acest lucru mă duce cu gândul la Saddam Hussein. L-au spânzurat pentru că a comis crime, dar apoi i-au distrus țara.
Constantin Roibu trebuie dat jos de pe eșafod.
Trebuie să i se ia lațul din jurul gâtului, trebuie să i se dezlege mâinile și să fie lăsat liber să se lupte cu băieții lui Ponta. În felul acesta șansele PCC de a tăia combinatul și a-l vinde la fier vechi s-ar diminua.

se mărita cu banditul pentru a-l scăpa de spânzurătoare.
Un condamnat grațiat va lupta cu toate puterile în favoarea celui care i-a salvat viața.
Cu Roibu alături, poate vom salva combinatul Oltchim.

Un comentariu:

Ioan Mina Sava // Radu spunea...

Am citit articolul dar am o nedumerire, de ce nu este tras nimeni la răspundere de către statul Român, pentru că a gestionat prost averea statului, fiind împuternicit de către acesta să conducă afacerea. Așa este și cu d-l Roibu, , dacă a fost manager bun, dar prost pentru interesele statului, atunci să răspundă.

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...