15 mai, 2010

Pupincuristii lui Zeus de ce nu platesc taxa de solidaritate? Impozitati pupinbasismul!

un articol care mi-a placut


May 13, 2010

Cu infinita nesimtire, Mircea Marian scrie azi in EVZ ca, de fapt, Vintu si Voiculescu sint de vina pentru ca se taie pensiile si salariile si ca pensionarii care si-au strigat ieri disperarea la Cotroceni au fost angajati de mogulii cei rai si de partide.

Cu infinita nesimtire, Sorin Ionita, gures reprezentant al “societatii civile”, spunea serile trecute la Realitatea, in fata unui telespectator care intreba, si el disperat, cum isi mai plateste creditul la banca dupa taierea cu 25% a salariului “Dar ce vrea, sa i-l platesc eu?”.

Cu infinita nesimtire, madam Tatoiu spunea aseara la Realitatea ca “60% din pensionari isi merita soarta pentru ca in ‘90 l-au votat pe Iliescu” si ca ’sint hoti care fenteaza sistemul de pensii”.

Cu infinita nesimtire, madam Culcer, madam Pora, musiu Morar de la IPP, peroreaza, cu un cinism de care Hitler insusi ar fi fost impresionat, ca Basescu de fapt reformeaza statul si ca trebuie si niste sacrificii, pentru ca Iliescu, minerii, mogulii, comunistiii care, desigur, sint printre noi, au dus tara de ripa.

Bun, sa fie sacrificii. Dar acesti domni si doamne, ei de ce nu se sacrifica?

De ce nu pomenesc nicio clipa, acesti preoti si preotese la templul lui Zeus, “colivaresele” cum ii numea cindva Cristoiu – asta, desigur, inainte de a ingrosa si el coada de la fundul prezidential -, despre banutii, milioane de euro, pe care i-au papat si ii papa ei de la bugetul ala pentru care se rupe acum de la gura parintilor nostri?

“Societatea civila”, care a devenit in timp – oare de ce? – aproape sinonima cu sintagma “baietii cu ochii albastri”, inghite bani publici la fel ca regii asfaltului, printii bordurilor, clientela politica. Ea insasi este o clientela politica. GDS, SAR, IPP, si alte zeci si zeci de ong-uri afiliate politic (inclusiv a madamei Geoana, ca sa nu ma acuzati ca tin partea pesedeilor), au fost declarate “de utilitate publica si au primit sedii de la RAAPPS (care, daca ar fi inchiriate la pretul pietei, ar aduce ceva banuti la buget), si fonduri, multe fonduri publice, ba pe un minister, ba pe Agentia de Strategii Guvernamentale, ba pe Camera Deputatilor. Fonduri din care, evident, se fac “studii” absolut necesare societatii, mai ales pe timp de criza, dar din care traiesc bine mersi sus-numitii. A propos, in numele transparentei atit de trimbitate de baietii si fetele de mai sus, de ce este aproape imposibil sa afli exact citi bani publici inghit ong-urile lor pe contracte publice?

Si de ce nu zic ei, propovaduitorii reformei, uite oameni buni, e criza, e greu, e nevoie de sacrificii, renuntam si noi, macar anul asta, in 2010, la tot ce primim de la buget, ca taxa de solidaritate. Doamna Culcer de exemplu, care e bugetara de lux la TVR, cu vreo 200 de milioane leafa DE LA STAT, ar putea sa renunte, la fel ca iubitul Presedinte, la salariu, macar pina la sfirsitul anului. ca oricum, daca ar fi sa credem birfele de prin presa si de pe bloguri, ea are si un backup financiar care ar duce-o catre o pensie “speciala” in sistemul de siguranta nationala.

P.S. Mama mea plinge in fiecare zi de cind Basescu a anuntat-o ca din pensia de 500 de lei i se taie 75 de lei. Ce nu inteleg spalatii pe creier este ca, pentru unii oameni, 75 de lei, si chiar 5 lei, reprezinta diferenta intre supravietuire si moarte. Astazi este ziua tatalui meu. Implineste 60 de ani si a primit cadou vestea ca pensia ii va fi taiata si lui cu 15%, iar ajutorul pe care il primeste pentru o boala grea, cu inca 15%. 30% in total. Plus anuntul de la medicul de familie ca nu poate sa ii mai dea reteta compensata pentru medicamentele care costa 400 de lei in fiecare luna.

Draga Mircea Marian, draga Andreea, doamna Culcer, doamna Tatoiu, domnule Ionita, nimic nu ramine neplatit in viata. Nici lacrimile mamei mele si ale mamelor altora. Nu sinteti vesnici. Nici voi, nici Basescu

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...