Posted on 29 august 2012
                       

Va mai amintiți de gluma lui Traian Băsescu?

Va mai amintiți cum a spus ca decât s-o sugă la o mulțime de licurici mici europeni, mai bine o suge o singura data, la licuriciul cel mare american? E celebra! A ajuns in presa, s-a discutat despre ea chiar si la Palatul Elysee! Iar politicienii francezi au ras cu pofta: lasă, o sa vadă el ca SUA e departe peste ocean, iar noi suntem aici, aproape.
Va amintiți cum au sărit de fund in sus atunci, Victor Ponta si Crin Antonescu: poporul român e un popor mândru, demn, așa si pe dincolo…poporul român nu face, cică, politica in genunchi, ca Băsescu…poporul român merita niște conducători demni (așa, ca noi).
Ei, uite ca eu n-am uitat! Si de trei săptămâni, râd cu hohote când ii vad pe cei doi conducători demni, cum stau in genunchi si o iau la greu! Si nu doar de la licuriciul cel mare, cum vroia Traian Băsescu: ci de la toți licuricii, pe rând! Nici n-a ajuns bine la putere, ca USL a fost făcuta “poștă” de toata lumea: si de SUA, si de UE, si de FMI, si de toata presa internaționala.
Așa ca, până la urma, Traian Băsescu s-a dovedit mult prea optimist: situația României a ajuns mult mai rea.
Primul licurici: FMI.

Întâlnirea cu FMI a fost de tot rasul!
Când erau in opoziție, Ponta si cu Antonescu au făcut mare scandal: e inadmisibil, cică, sa împrumuți atâția bani si sa vinzi viitorul tarii (lucru cu care am fost de acord!). In 2011, chiar au refuzat public sa se întâlnească cu “nemernicul” Jeffrey Franks și au cerut FMI sa-i interzică lui Boc sa mărească salariile: “in al doilea semestru al anului 2012, sa acorzi măriri de pensii si salarii reprezintă o măsura interzisa prin legea responsabilității fiscale” (Victor Ponta).
După ce-au venit la putere, primul lucru pe care l-au făcut: s-au împrumutat fără număr (la dobânzi mult mai mari ca Băsescu). Iar banii împrumutați nu s-au dus in investiții (că orice investiție a fost blocata). Ci exact in creșteri de salarii! Păi cum e, bre, cu “viitorul țării”? Cum e cu legea responsabilității fiscale?
Dar nu asta a fost cel mai amuzant, că toata lumea știa deja că politicienii români sunt mâncători de rahat. Nu, culmea amuzamentului a fost când s-au aruncat ei in genunchi, in fața delegației FMI, si s-au rugat sa…mai prelungească acordul! Chiar daca FMI nu mai da bani României, măcar sa semneze, acolo, o hârtie. Ca fără un acord semnat, pana si băncile private refuza sa mai împrumute România: exact cum se întâmpla si cu Grecia.
Cu alte cuvinte: am luat-o, am înghițit-o pe toata si mai vrem, domnule Licurici! Hahahaha….
Al doilea licurici: Germania.

Aici, Antonescu si Ponta si-au făcut-o cu mâna lor. De fapt, cu gura lor:
  • Angela Merkel: “statul de drept a fost încălcat in mod inacceptabil in România”
  • Crin Antonescu: “Să-l ia in Germania doamna Merkel, Germania e o țară mare, prosperă, să-i dea acolo o bucățică de pământ lui Băsescu si PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu!”
  • Victor Ponta: “Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie […] niciun creștin-democrat german nu o sa-si mai permită sa jignească poporul român […] Ce, suntem colonie?”.
Al treilea licurici, cel mare: Statele Unite.

Philip Gordon, trimis special al Guvernului SUA:

  • “Au existat acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum”
  • “au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului.”
  • “Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat”.
USL nu va guverna niciodată, împotriva SUA si Germaniei.

Crin Antonescu vorbea de parca România ar fi țara lui: păi nu este! Când ai o casă, poți sa dai afară din ea pe cine vrei. Dar daca ai pus casa gaj la bancă si daca nu-ti mai plătești împrumutul, casa aia nu mai e a ta: e a băncii! Banca hotărăște cine sta in casa: iar tu dormi afară, in mașina! Milioane de români au in clipa asta datorii neplătite la bănci, si știu despre ce vorbesc.
Ei bine, România e in aceeași situație. Statul român trăiește pe banii americani si germani. Nu pe banii lui!
“Ce, suntem colonie?” Da, sunteți colonie!

Si e timpul s-o spunem pe față. O țara cu 100 de miliarde de euro datorii, care împrumuta 2.5 milioane de euro pe ora, ca sa-si acopere cheltuielile curente (salarii si pensii), este o colonie. In clipa când nu-ti mai poți plăti pensiile si salariile din taxe si impozite, nu mai ești o tara independenta.
De 20 de ani, toate guvernele s-au împrumutat la greu: si Văcăroiu, si Convenția Democratica, si Năstase, si Tăriceanu, si Boc, si Ponta. Le-a convenit sa aibă pace socială, ca să fure și ei liniștiți. Acum Ponta da vina pe Băsescu, iar Băsescu pe Tăriceanu: dar adevărul e ca de vina sunt toți. Iar poporul român ce-a făcut? Păi nimic; a stat si s-a uitat. A fost mulțumit ca-i vin banii, la sfârșit de lună.
Vreți independentă? Simplu:
  • Opriți plata pensiilor si concediați-i pe bugetari: pe toți!
  • Privatizați Casa de Pensii si externalizați serviciile statului: pe toate!
  • Scădeți taxele si tăiați drepturile angajaților: ca sa meargă economia si sa vina investitorii.
  • Eliminați salariul minim pe economie si tăiați dreptul la concediu si zilele libere: pe toate!
  • Nu mai dați ajutor de șomaj sutelor de mii de analfabeți care au picat la BAC. Nici sutelor de mii de absolvenți de facultate, prea prosti ca sa-si găsească de munca.
  • Eliminați medicamentele compensate: pe toate!
  • Adică puneți curul la munca, cheltuiți mai puțin, renunțați la protecția sociala – si atunci o sa fiți o tara si bogata, si independenta.
A, nu vă convine? E inuman? Mor bătrânii de foame? Țipă bieții copii, ca sunt “exploatați” de patroni si nu mai au timp sa frece menta pe Facebook?
Ei, atunci treci in genunchi, popor român! Si deschide gura mare, că sunt mulți licurici la rând!