20 mai, 2011

Mă înspaimântă scenariile...dar poate au şi adevăr în ele

Surse: Strategia lui Băsescu pentru preluarea Puterii depline in 2012!


Care e "strategia de criza" a lui Traian Basescu?
Cititi cu atentie si faceti click pe linkurile din text pentru date suplimentare!
Surse extrem de bine informate sustin ca economia Romaniei se prabuseste rapid, situatia putand deveni incontrolabila in urmatoarele 1-2 luni de azi inainte. Intr-adevar, in cei 21 de ani de "tranzitie" nereusita,Romania a acumulat o datorie totala ( interna si externa) imensa, - asa cum s-a mai spus si cu alte ocazii. Nici vorba ca statul nostru sa poata sa plateasca aceste sume!


Scadenta incepe inca din 2012, cand trebuie platite dobanzile la aceste credite, acestea insemnand ( la un calcul sumar) sume de 1,5-2,5 miliarde Euro pe an! In conditiile in care rata de colectare la buget este tot mai scazuta, in care populatia are un tot mai redus nivel de trai, neputand deci sa stimuleze productia printr-o crestere de consum, in conditiile in care noi si noi disponibilizari sunt anuntate...


Ce e de facut, in opinia lui Traian Basescu?
Strategii sai au planuit ... iesirea de la guvernare a PDL la mijlocul anului 2011, deci cu un an inainte de alegeri. Cum se va realiza acest lucru? Prin impingerea UDMR la gestul de a rupe in mod unilateral coalitia de guvernamant!


Deja masinaria pedelista s-a pus in miscare pe doua fronturi:
Prima prin exacerbarea nemultumirii gruparii Blaga ( alegerile masluite de la congresul PDL) , grupare care este impinsa in mod voit sa plece din PDL cu un numar de 10-15 parlamentari.
A doua miscare s-a produs azi, prin adoptarea tacita in Camera a initiativei surprinzatoare a pedelistului Mircia Giurgiu, care prevede renuntarea la predarea obligatorie a istoriei si geografiei in limbile minoritare. Amintim ca aceasta obligativitate este inca prevazuta de Legea Invatamantului, pentru care guvernul si-a asumat raspunderea anul trecut! Deja reactia UDMR se face simtita. Daca pana azi vocile critice din cadrul Uniunii erau doar sporadice ( dar semnificative!, - vezisenatorul Frunda), in aceasta dupa-amiaza insusi Marko Bela a spus ca , de facto, - "coalitia a explodat"....


Ce urmareste Basescu prin aceste miscari extrem de riscante pentru el insusi si pentru PDL? In momentul cand guvernul Boc va cadea ( fie prin demisia acestuia in urma unui "scandal" cu UDMR; fie prin vot la motiunea de cenzura din Iunie anul acesta), Basescu are doua alternative:
Prima este sa numeasca un asa-zis tehnocrat, ceea ce in mod evident nu va intruni sufragiile parlamentarilor USL, UDMR + dizidentii lui Blaga...
A doua optiune este sa numeasca un reprezentant la USL pentru a forma guvernul. Odata cu ruperea coalitiei PDL-UDMR, noua majoritate se poate usor alcatui din USL-UDMR-dizidentii lui Blaga-etc. Sa nu uitam insa ca toate aceste proceduri parlamentare sunt lente, iar investirea noului guvern s-ar taragana pana spre luna septembrie, asta daca Parlamentul ar renunta la vacanta de vara si ar lucra in tot acest timp! Daca nu, lucrurile s-ar taragana si mai mult.
In toata aceasta perioada, guvernul Boc ar ramane in functiune cu atributiuni limitate, - deoarece ar fi un guvern demis/demisionar.


Pe fondul celor spuse la inceputul articolului ( deteriorarea infioaratoare a situatiei economice), noul guvern USL-UDMR s-ar alege cu "ponoasele", avand de gestionat o situatie care... NU poate fi gestionata si in care intrarea in incapacitate de plata ar fi raul cel mai mic!


Chiar daca actualele sondaje de opinie dau USL (PSD+PNL) procente intre 53-65%, iar PDL abia 13-17%... situatia s-ar putea schimba radical in toamna si mai ales in iarna. Un guvern USL-UDMR s-ar lovi de dificultati insurmontabile privind plata salariilor si a pensiilor, plata datoriilor fata de FMI, lipsa banilor pentru investitii, subventii, etc.
Mai mult decat atat, se preconizeaza ample miscari de strada incepand cu vara-toamna lui 2011, miscari de strada care ar putea fi "ajutate" din umbra de PDL si "anumite structuri" sa devina violente, caz in care politia si jandarmeria ar trebui sa intervina in forta, conform legii. Toate acestea vor duce la ample nemultumiri fata de noul guvern.


Ce s-ar intampla mai departe?
E greu de crezut ca fiind confruntata cu asemenea probleme, noua majoritate sa aiba timp sa se ocupe cu... suspendarea lui Traian Basescu, - artizanul acestor miscari oculte. Deci, Basescu ar ramane un factor de putere extrem de important, coalizat cu PDL-ul aflat in opozitie, capitalizand fara efort nemultumirea populara in favoarea lor, pentru alegerile din 2012.
Mai mult decat atat, - sa nu uitam ca la nivel de institutii teritoriale, structurile sunt "pedelizate" in marea lor majoritate, astfel incat noul guvern USL nu ar avea practic nici o putere in teritoriu pentru a lupta cu Mafia pedelista de partid si de stat, iar aceasta Mafie ar face absolut orice pentru a sabota eventualele masuri ale guvernului, care nu ar avea nici timpul si nici resursele pentru a contracara aceasta situatie.


Astfel, la alegerile locale si apoi parlamentare, PDL si-ar asigura iarasi un scor confortabil, identic ( daca nu chiar superior!) celui din 2008.
Aceasta este, - conform surselor bine avizate, - strategia de "criza" a lui Traian Basescu pentru castigarea puterii in 2012, concomitent cu discreditarea actualei opozitii, care ar fi silita ( conform scenariului) sa guverneze o tara care... nu mai poate fi guvernata!
Ca masuri "adiacente" s-ar putea recurge si la alte stratageme, cum ar fi starea de urgenta/asediu/necesitate, - pe fondul posibilelor revolte populare sangeroase ce ar urma in toamna lui 2011 sau primavara lui 2012, mai ales daca luam in calcul o iarna grea care ar duce la o saracire frara precedent a populatiei confruntata cu incapacitatea de a-si asigura incalzirea si hrana zilnica ( va amintiti de facturile care vor creste cu 60%, nu-i asa?)...
Strategia acesta va da cu siguranta roade ( in opinia celor care au pus-o la cale) astfel ca Romania va deveni in 2012 un stat ruinat, nefunctional, destructurat, confruntat cu revolte zilnice, - adica o situatie tocmai buna pentru ca Basescu sa-si asume rolul pe care si l-a dorit din totdeauna si pentru care lucreaza cu pasi mici de sase ani de cand este presedinte: Rolul de "Salvator al Natiunii", investit cu puteri exceptionale, - posibil de catre chiar populatia Romaniei ( prin plebiscit sau "revolutie") ajunsa la un grad de disperare si abrutizare inimaginabila.

Socant? Sa nu uitam ca masele populare au o memorie colectiva extrem de scurta, iar dictatura de dinainte de 1990 este foarte departe in mentalul colectiv, - cei mai multi dintre cei care isi aduc aminte de acele vremuri, avand mai degraba o perceptie pozitiva asupra acelor vremuri, chiar daca epoca aceea insemna in realitate foame, frig, lipsa de libertate, indoctrinare ... represiune, etc.

Intr-adevar, Romania este un experiment... pe cale sa reuseasca!
Articol preluat de pe Surse.org
WikiLeaks.ro documente

Niciun comentariu:

Despre nota la BAK

  Ascultam zilele acestea, conform unui obicei de a avea un post de radio pe recepție, pentru colorarea atmosferei casnice din timpul zile...