07 mai, 2013

Au descoperit acum că Oltchimul lucrează cu substanțe periculoase și nu e de joacă cu ele...chiar dacă se exagerează cu proporția dezastrului



Îl sfătuiesc pe Piperea să ia întâi o gură de clor și apoi să vorbească....tâmpenii, mai bine să întrebe pe cei care știu despre ce-i vorba. Din datele de toxicitate al clorului, expunerea omului timp de o oră la o concentrație în aerul reaspirat, de 10 mg/mc clor în aer, are ca efect numai o bronșită. Cantitatea mare de clor stocată poate fi periculoasă pentru împrejurimile Oltchimului numai dacă acesta este bombardat, și în nici un caz nu poate fi vorba de o scăpare accidentală sau o avarie în care să fie degajate simultan 1500t clor, nu au o gaură așa de mare pe unde să iasă. Este drept că rezervoarele de clor lichid trebuie păzite și să aibă asigurate condițiile tehnologice de depozitare, o cheltuială care trebuie făcută indiferent de starea financiară a Oltchimului.


Iată ce  s-a spus, inclusiv în 8.05.2013 la TVR.

Oltchim a devenit obiectiv strategic naţional. Motivul: e o bombă chimică

Oltchim Râmnicu Vâlcea a devenit obiectiv strategic naţional, după ce administratorii judiciari au solicitat autorităţilor să includă societatea în această categorie, deoarece cantitatea de clor utilizată în procesele de fabricaţie ar putea ucide orice formă de viaţă până în Atena, asemeni unei bombe chimice, a declarat pentru AGERPRES avocatul Gheorghe Piperea.


 
Un accident la Oltchim ar fi echivalentul unui atac cu bombă chimică
Un accident la Oltchim ar fi echivalentul unui atac cu bombă chimică
'Indiferent de soluţia găsită pentru Oltchim, că se va vinde, cum se va vinde, trebuie să rămână în viaţă. Procesul de fabricaţie presupune că se creează şi se consumă clor, la o puritate de aproape 100%. Capacitatea de stocare de maximum 4.000 tone a fost atinsă, pentru că nu se putea consuma, dar se producea clor. Acum este sub 1.500 de tone. Gazul emanat este atât de toxic încât o cantitate de 10 miligrame, dacă nu mă înşel, poate ucide un om. Dacă, Doamne fereşte, este eliminată în atmosferă toată cantitatea, toată suflarea este distrusă până la Atena. Este asemenea unei bombe chimice', a afirmat Gheorghe Piperea.
Administratorii judiciari ai societăţii au solicitat, astfel, ca Oltchim să fie considerat obiectiv strategic naţional şi să fie păzit de angajaţii Jandarmeriei.
'Noi am cerut ca obiectivul acesta să fie considerat obiectiv strategic naţional. De aceea am solicitat Ministerului de Interne să fie păzit de jandarmi, nu de firme de pază, la o luna de la intrarea în insolvenţă. Autorităţile au fost de acord cu această măsură', a adăugat Gheorghe Piperea.

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...