13 martie, 2020

OHS wiki Covid19 - traducere Google


https://oshwiki.eu/wiki/COVID-19:_guidance_for_the_workplace#See

Contextul și sfera de îndrumare

La data de 11 th martie 2020 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat coronavirus COVID-19 ca focar de pandemie. Comisia Europeană colaborează împreună cu OMS și autoritățile de sănătate publică ale statelor membre pentru a conține focarul COVID-19. În UE, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) monitorizează îndeaproape acest focar și oferă evaluări de risc pentru a ghida statele membre ale UE și Comisia UE în activitățile lor de răspuns.
Cu toate acestea, succesul pe termen lung nu poate fi luat de la sine. Toate secțiunile societății noastre - inclusiv întreprinderile și angajatorii - trebuie să joace un rol pentru a opri răspândirea acestei boli. Aceste îndrumări vor ajuta angajatorii și întreprinderile să ofere consultanță personalului în setări non-medicale cu privire la:
  • noul coronavirus, COVID-19
  • cum să contribuim la prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv COVID-19
  • ce trebuie să faceți dacă cineva cu suspect sau confirmat că are COVID-19 a fost la locul de muncă
  • sfaturi despre călătorii și întâlniri
  • informații și resurse suplimentare
Folosiți numai îndrumări din surse de renume pentru a determina riscul de COVID-19. Nu faceți determinări ale riscului în funcție de rasă sau țara de origine; asigurați-vă că păstrați confidențialitatea persoanelor cu COVID-19 confirmat; și să fie conștienți de persoanele care pot prezenta un risc deosebit (adică cei cu vârsta peste 60 de ani, au o afecțiune de bază sau o boală cronică sau care sunt gravide).

Romanul coronavirus, COVID-19

Informații despre virus

Ca grup, coronavirusurile sunt comune în întreaga lume. COVID-19 este o nouă tulpină de coronavirus identificată pentru prima dată în orașul Wuhan, China, în ianuarie 2020.
În prezent, perioada de incubație a COVID-19 este evaluată a fi între 2 și 14 zile. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană rămâne bine la 14 zile de la contactul cu cineva cu coronavirus confirmat, aceasta nu a fost infectată.
Informații actualizate regulat despre COVID-19 sunt disponibile de la ECDC și autoritățile naționale.

Semne și simptome ale COVID-19

Următoarele simptome pot apărea în cele 14 zile de la expunerea la cineva care are infecție cu COVID-19:
  • tuse
  • dificultate în respirație
  • febră
În general, aceste infecții pot cauza simptome mai severe la persoanele cu sistem imunitar slăbit, la persoanele în vârstă și la cele cu afecțiuni pe termen lung precum diabetul, cancerul și bolile pulmonare cronice.

Modul de răspândire a COVID-19

Din ceea ce știm despre alte coronavirusuri, răspândirea COVID-19 este cel mai probabil să se întâmple atunci când există un contact strâns (2 metri sau mai puțin) cu o persoană infectată. Este probabil ca riscul să crească cu cât cineva are un contact strâns cu o persoană infectată.
Picăturile produse atunci când o persoană infectată tuse sau strănut care conține virusul sunt principalul mijloc de transmitere.
Există două rute principale prin care oamenii pot răspândi COVID-19:
  • infecția poate fi răspândită persoanelor aflate în apropiere (la 2 metri), astfel încât picăturile ar putea fi inhalate în plămâni.
  • este, de asemenea, posibil ca cineva să se infecteze atingând o suprafață, un obiect sau mâna unei persoane infectate care a fost contaminată cu secreții respiratorii și apoi atingerea propriei guri, nas sau ochi (cum ar fi atingerea butonului ușii sau strângerea mâinilor, apoi atingerea propriei fețe)
În prezent, există puține dovezi că persoanele care nu prezintă simptome sunt infecțioase pentru alții.

Cât timp poate supraviețui virusul

Cât timp supraviețuiește orice virus respirator va depinde de o serie de factori, de exemplu:
  • pe ce suprafață se află virusul
  • indiferent dacă este expus la lumina soarelui
  • diferențele de temperatură și umiditate
  • expunerea la produsele de curățare
În majoritatea circumstanțelor, cantitatea de virus infecțios de pe suprafețele contaminate este probabil să scadă semnificativ în 72 de ore.
Știm că virușii similari sunt transferați către și prin mâinile oamenilor. Prin urmare, igiena regulată a mâinilor și curățarea suprafețelor atinse frecvent vor ajuta la reducerea riscului de infecție.

Cum să contribuim la prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii, inclusiv COVID-19

Pregătirea locului de muncă în cazul în care COVID-19 va ajunge în comunitatea dvs.

Dezvoltați un plan de urgență și de continuitate a afacerilor pentru un focar în comunitățile în care își desfășoară activitatea.
  • Planul vă va ajuta să vă pregătiți organizația pentru posibilitatea unui focar de COVID-19 în locurile sale de muncă sau în comunitate. Poate fi valabil și pentru alte urgențe de sănătate.
  • Planul ar trebui să abordeze modul în care îți poți desfășura afacerea, chiar dacă un număr semnificativ de angajați, contractori și furnizori nu pot veni la locul tău de afaceri - fie datorită restricțiilor locale de călătorie, fie pentru că sunt bolnavi.
  • Informați angajații și reprezentanții lor, precum și contractorii dvs. despre plan și asigurați-vă că sunt conștienți de ceea ce trebuie să facă - sau nu - în conformitate cu planul. Subliniați aspecte cheie, cum ar fi importanța de a sta departe de muncă, chiar dacă au doar simptome ușoare sau au fost nevoiți să ia medicamente simple (de exemplu, paracetamol, ibuprofen) care pot masca simptomele.
  • Asigurați-vă că planul dvs. abordează acordurile de concedii medicale (a se vedea #Certificarea absenței de la locul de muncă ), precum și sănătatea mentală și consecințele sociale ale unui caz de COVID-19 la locul de muncă sau în comunitate și oferiți informații și sprijin.
  • Pentru întreprinderile mici și mijlocii fără asistență medicală profesională internă, consultați informațiile disponibile online de la serviciul de sănătate profesională, autoritățile de sănătate publică și munca înainte de orice urgență. Consultați orice îndrumare oferită de organizațiile dvs. sectoriale (asociații patronale, camere de comerț, servicii sociale sectoriale).

Prevenirea răspândirii infecției

În prezent nu există niciun vaccin care să prevină COVID-19. Cel mai bun mod de a preveni infecția este de a evita expunerea la virus. Măsurile de prevenire precum cele descrise mai jos ar trebui luate acum, chiar dacă COVID-19 nu a ajuns în comunitatea dumneavoastră. Acestea pot deja reduce zilele de lucru pierdute din cauza bolii și pot opri sau încetini răspândirea COVID-19 dacă va ajunge. Măsurile ar trebui să fie incluse în evaluarea riscului la locul de muncă care acoperă toate riscurile, inclusiv cele cauzate de agenții biologici , astfel cum sunt prevăzute în legislația UE și națională în domeniul sănătății și securității în muncă.
Angajatorii ar trebui:
  • Așezați afișe care încurajează să stea acasă atunci când sunt bolnav, tuse și strănut, și igiena mâinilor la intrarea în locul de muncă și în alte zone în care vor fi văzuți.
  • Oferiți angajaților țesuturi și coșuri de gunoi căptușite cu o pungă de plastic, astfel încât să poată fi golite fără a contacta conținutul.
  • Instruiți-i pe angajați să-și curețe frecvent mâinile, folosind un produs igienizant pe bază de alcool, care conține cel puțin 60-95% alcool sau să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde.
  • Furnizați săpun, apă și alcool pe mâini, la locul de muncă. Asigurați-vă că sunt menținute consumabilele adecvate. Așezați frecarea mâinilor în mai multe locații și în zone comune pentru a încuraja igiena mâinilor.
  • Continuați curățarea de mediu de rutină și luați în considerare măsurile suplimentare descrise mai târziu în acest document.
  • Scurtați angajații, contractorii și clienții care, dacă COVID-19 începe să se răspândească în comunitatea dvs., oricine are chiar o tuse ușoară sau o febră de grad scăzut (37,3 C sau mai mult) trebuie să rămână acasă. De asemenea, ar trebui să stea acasă (sau să lucreze de acasă) dacă au fost nevoiți să ia medicamente simple, cum ar fi paracetamol / acetaminofen, ibuprofen sau aspirină, care pot masca simptomele infecției
  • Orice angajați care dezvoltă simptome asemănătoare gripei (adică tuse, respirație scurtă, febră) ar trebui să plece imediat acasă și să contacteze serviciul public de sănătate. Dacă există vreun motiv pentru a suspecta faptul că ar fi putut intra în contact cu COVID-19, atunci urmați măsurile descrise în # Ce trebuie să faceți dacă un angajat sau un membru al publicului nu devine rău și credeți că au fost expuși la COVID-19 .
Dacă este posibil pentru afacerea dvs., promovați munca de lucru în întreaga organizație și permiteți angajaților să lucreze ore flexibile pentru a minimiza aglomerarea locului de muncă. Dacă în comunitatea dumneavoastră există un focar de COVID-19, autoritățile medicale pot sfătui oamenii să evite transportul public și locurile aglomerate. Televiziunea vă va ajuta compania să își funcționeze în timp ce angajații dvs. vor rămâne în siguranță.

Curățarea de rutină a mediului:

  • Curățați de rutină toate suprafețele atinse frecvent de la locul de muncă, cum ar fi stațiile de lucru, blaturile și mânerele ușilor. Folosiți agenții de curățare care sunt de obicei folosiți în aceste zone și urmați instrucțiunile de pe etichetă.
  • În acest moment nu se recomandă dezinfectarea suplimentară dincolo de curățarea de rutină.
  • Asigurați șervețele de unică folosință, astfel încât suprafețele utilizate în mod obișnuit (de exemplu, butoane de mână, tastaturi, comenzi de la distanță, birouri) să poată fi șterse de către angajați înainte de fiecare utilizare.

Ghid privind facemasks

Angajaților nu li se recomandă să poarte facemasks (cunoscute și sub numele de măști chirurgicale sau respiratoare) pentru a se proteja împotriva virusului. În afară de personalul medical, facemask-urile sunt recomandate doar persoanelor simptomatice pentru a reduce riscul transmiterii infecției către alte persoane.
Cel mai bun mod de a reduce orice risc de infecție este igiena bună și evitarea contactului direct sau apropiat (mai aproape de 2 metri) cu orice persoană potențial infectată. Orice lucrător care se ocupă cu membrii publicului din spatele ecranului trebuie să fie protejat de particule aeriene.

Ce trebuie să faceți dacă cineva cu suspiciunea sau confirmarea că are COVID-19 a fost la locul de muncă

Ce trebuie să faceți dacă un angajat sau un membru al publicului devine rău și cred că a fost expus la COVID-19

Urmați sfaturile autorităților dumneavoastră locale de sănătate publică cu privire la criteriile pentru o posibilă expunere la COVID-19 (de exemplu, zonele în care persoana poate a călătorit) pentru a le identifica pe cele care ar fi putut fi expuse.
Dacă cineva se simte rău la locul de muncă și există motive să suspecteze că ar fi putut intra în contact cu COVID-19 (de exemplu, a călătorit în China sau în alte țări afectate), persoana rău trebuie să fie îndepărtată într-o zonă care este de cel puțin 2 metri departe de alte persoane. Dacă este posibil, găsiți o cameră sau o zonă în care pot fi izolate în spatele unei uși închise, cum ar fi un birou al personalului. Dacă este posibil să deschideți o fereastră, faceți acest lucru pentru ventilație.
Persoana care nu este bine trebuie să utilizeze telefonul mobil pentru a apela numărul de servicii publice de sănătate. Dacă este o situație de urgență (dacă sunt grav bolnavi sau răniți sau viața lor este în pericol), ar trebui să sunați la 112 și să explicați situația și informațiile relevante, cum ar fi din ce țări s-au întors în ultimele 14 zile și să-i prezentați actuala simptome.
În timp ce așteaptă sfaturi de la serviciile de sănătate publică sau de urgență desemnate, persoana afectată ar trebui să rămână la cel puțin doi metri față de alte persoane. Acestea ar trebui să evite atingerea persoanelor, suprafețelor și obiectelor și ar trebui să-și acopere gura și nasul cu un țesut de unică folosință atunci când tusesc sau se strecoară și introduc țesutul într-un sac sau în buzunar, apoi aruncă țesutul în coș. Dacă nu au țesuturi disponibile, ar trebui să tuse și să se strecoare în cotul cotului.
Dacă trebuie să meargă la baie, în timp ce așteaptă asistență medicală, ar trebui să utilizeze o baie separată, dacă este disponibil.
Luați în considerare persoanele care prezintă afecțiuni care le pun un risc mai mare de boli grave (de exemplu, diabet, boli de inimă și plămâni, vârstă înaintată) și sfătuiți-le să ia măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi să stea acasă.

Ce trebuie să faceți dacă un membru al personalului sau publicul cu suspect de COVID-19 a fost recent la locul de muncă

Pentru contacte cu un caz suspect la locul de muncă, urmați îndrumările date de autoritățile dumneavoastră naționale. Echipa de conducere a biroului sau locul de muncă va fi contactată de serviciile de sănătate publică desemnate pentru a discuta cazul, pentru a identifica persoanele care au fost în contact cu ei și pentru a consilia orice acțiuni sau precauții care ar trebui luate.
Serviciile de sănătate publică desemnate vor face o evaluare a riscurilor pentru fiecare situație cu persoana responsabilă de la locul de muncă. Aceștia vor oferi sfaturi cu privire la modul de gestionare a personalului și a membrilor publicului, pe baza evaluării riscului.
Serviciile de sănătate publică desemnate vor fi, de asemenea, în contact direct cu persoana afectată pentru a sfătui izolarea și identificarea altor contacte și vor fi în legătură cu orice persoane cu care au contactat pentru a le oferi sfaturi adecvate.
Dacă se confirmă că un angajat are COVID-19, angajatorii ar trebui să informeze colegii angajați despre posibila lor expunere la COVID-19 la locul de muncă, dar să păstreze confidențialitatea.
Angajații expuși unui co-lucrător cu COVID-19 confirmat ar trebui să li se ofere instrucțiuni despre ce trebuie să facă în conformitate cu politicile companiei dvs. și după îndrumările autorităților naționale.
Consiliere privind curățarea zonelor comunale, cum ar fi birouri sau toalete, va fi oferită de serviciile de sănătate publică desemnate (a se vedea # Birouri de curățenie și spații publice unde există cazuri suspectate sau confirmate de COVID-19 ).
Angajații care sunt bine, dar care au un membru al familiei bolnave acasă cu COVID-19, trebuie să-și anunțe angajatorul și să se refere la îndrumările serviciilor de sănătate naționale cu privire la modul de evaluare a expunerii lor potențiale și la măsurile de luat.

Când persoanele aflate la locul de muncă au avut contact cu un caz confirmat de COVID-19

Dacă se identifică un caz confirmat la locul de muncă, serviciile de sănătate publică desemnate vor oferi sfaturi pentru:
  • orice angajat care a fost într-un contact strâns față în față sau atingător
  • oricine vorbește cu sau este lovit pentru o perioadă lungă de timp, în timp ce angajatul era simptomatic
  • oricine a curățat orice lichide corporale
  • grupuri apropiate de prietenie sau grupuri de lucru
  • orice angajat care locuiește în aceeași gospodărie ca un caz confirmat
Persoanele de contact nu sunt considerate cazuri și, dacă se simt bine, este foarte puțin probabil să fi răspândit infecția către alții:
  • cei care au avut o legătură strânsă li se va cere să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile de la ultima dată când au luat contact cu cazul confirmat și vor urma sfaturile că vor fi urmăriți activ de serviciile de sănătate publică desemnate.
  • dacă apar simptome noi sau simptomele existente se agravează în perioada de observare de 14 zile, ar trebui să apeleze la serviciile de sănătate publică desemnate pentru reevaluare
  • dacă se simt rău cu tuse, febră sau lipsa respirației, vor fi testate pentru COVID-19
  • dacă sunt rău în orice moment în perioada lor de observare de 14 zile și testează pozitiv COVID-19, vor deveni un caz confirmat și vor fi tratate pentru infecție
  • Personalul care nu a avut un contact strâns cu cazul confirmat inițial nu trebuie să ia alte precauții decât să-și monitorizeze starea de sănătate pentru simptomele asemănătoare gripei și poate continua să participe la muncă.
Un caz confirmat de COVID-19 la locul de muncă va cauza anxietate în rândul colaboratorilor, iar unii pot deveni stresați. O comunicare clară este importantă, direcționând lucrătorii către surse fiabile de informații despre COVID-19. Managerii ar trebui să fie de sprijin și de înțelegere și, pe cât posibil, flexibili în ceea ce privește modalitățile de lucru.

Curățarea birourilor și a spațiilor publice în care există cazuri suspectate sau confirmate de COVID-19

Simptomele coronavirusului sunt similare cu o boală asemănătoare gripei și includ tuse, febră sau lipsa respirației. Odată simptomatice, toate suprafețele cu care persoana a intrat în contact trebuie curățate, inclusiv:
  • toate suprafețele și obiectele care sunt vizibil contaminate cu fluidele corporale
  • toate zonele cu contact puternic potențial contaminate, cum ar fi toaletele, mânerele ușilor, telefoanele
Zonele publice prin care un individ simptomatic a trecut și a petrecut timp minim în (precum coridoarele), dar care nu sunt vizibil contaminate cu lichide corporale, nu trebuie să fie special curățate și dezinfectate.
Dacă o persoană se îmbolnăvește într-un spațiu comun, acestea trebuie curățate folosind cârpe de unică folosință și detergenți de uz casnic, în conformitate cu legislația și practicile actuale recomandate. Ar trebui luate măsuri de precauție pentru a proteja curățătorii.
Toate deșeurile care au fost în contact cu individul, inclusiv țesuturile folosite și măștile, dacă sunt utilizate, trebuie introduse într-o pungă de gunoi din plastic și legate atunci când sunt pline. Punga de plastic trebuie apoi plasată într-o a doua pungă și legată. Trebuie pus într-un loc sigur și marcat pentru păstrare până când rezultatul este disponibil. Dacă individul testează negativ, acest lucru poate fi pus în deșeurile normale. În cazul în care testul individual va fi pozitiv, autoritățile de sănătate publică vă vor indica ce să faceți cu deșeurile.

Sfaturi despre călătorii și întâlniri

Întoarcerea din călătorie în zonele afectate

Persoanele care s-au întors din Italia, provincia Hubei, inclusiv Wuhan, Iran, Daegu sau Cheongdo în Republica Coreea și orice zonă aflată sub măsuri de izolare în ultimele 14 zile identificate de autoritățile naționale sau ECDC ar trebui să evite participarea la muncă. Acestea ar trebui să apeleze la serviciul de sănătate publică desemnat pentru consiliere și autoizolare.
Consilierea autorității dumneavoastră naționale de sănătate publică este în vigoare pentru ce să faceți dacă v-ați întors în ultimele 14 zile din țări sau zone specificate, care este actualizat în mod continuu.
Toți ceilalți angajați trebuie să continue să participe la muncă, cu excepția cazului în care autoritățile naționale sau angajatorul acestora le recomandă altfel.

Sfaturi pentru personalul care se întoarce din călătorie oriunde altundeva în ultimele 14 zile

Acești angajați pot continua să participe la muncă dacă nu au fost informați că au avut contact cu un caz confirmat de COVID-19. Dacă persoanele sunt conștiente de faptul că au avut un contact strâns cu un caz confirmat de COVID-19, ar trebui să contacteze angajatorul și serviciile de sănătate publică desemnate pentru consultanță.
Cele mai recente informații despre țări sunt disponibile de la autoritățile naționale sau de pe site-ul web ECDC .

Organizarea de întâlniri sau evenimente

Organizatorii de întâlniri și evenimente trebuie să se gândească la riscul potențial al COVID-19, deoarece:
  • Există riscul ca persoanele care participă la întâlnirea sau evenimentul tău să aducă în mod involuntar virusul COVID-19 la întâlnire.
  • Alții ar putea fi expuși în mod inconștient la COVID-19.
ÎNAINTE de întâlnire sau eveniment
1. Luați în considerare dacă întâlnirea sau evenimentul este necesar sau dacă poate fi amânată sau înlocuită cu o conferință tele sau video. Poate fi redus pentru a participa mai puțini oameni?
2. Verificați și urmați sfaturile autorităților din comunitatea în care intenționați să organizați întâlnirea sau evenimentul.
3. Dezvoltați și acceptați un plan de pregătire pentru a preveni infecția la întâlnirea sau evenimentul dvs.
  • Asigurați și verificați în avans canalele de informare și comunicare cu partenerii cheie, precum autoritățile de sănătate publică și asistența medicală
  • Precomandați suficiente materiale și materiale, inclusiv țesuturi și produse de igienizare pentru toți participanții.
  • Monitorizați activ unde circulă COVID-19. Sfătuiți-i participanții în avans ca, dacă au simptome sau se simt rău, să nu participe.
  • Asigurați-vă că toți organizatorii, participanții, cateringii și vizitatorii la eveniment furnizează date de contact: număr de telefon mobil, e-mail și adresa unde se află. Precizați clar că detaliile lor vor fi împărtășite autorităților locale de sănătate publică dacă orice participant îmbolnăvește cu o boală infecțioasă suspectată. Dacă nu vor fi de acord cu acest lucru, nu pot participa la eveniment sau întâlnire
4. Dezvoltați și acceptați un plan de răspuns în cazul în care cineva la întâlnire se îmbolnăvește de simptomele COVID-19 (a se vedea # Ce trebuie să faceți dacă un angajat sau un membru al publicului nu se simte bine și credeți că au fost expuși la COVID-19 )
În timpul întâlnirii sau evenimentului
1. Furnizați informații sau o informare, de preferință atât orală cât și în scris, despre COVID-19 și măsurile pe care organizatorii le iau pentru ca acest eveniment să fie sigur pentru participanți.
  • A cladi increderea. De exemplu, ca un spărgător de gheață, practicați modalități de a saluta fără a atinge.
  • Încurajați spălarea periodică a mâinilor sau utilizarea unei frecături de alcool de către toți participanții la întâlnire sau eveniment
  • Încurajați participanții să-și acopere fața cu îndoirea cotului sau a unui țesut dacă tuse sau se strecoară. Furnizați țesuturile și pubele închise pentru a le elimina.
  • Furnizați datele de contact sau un număr de linie telefonică la care participanții pot apela pentru sfaturi sau pentru a oferi informații.
2. Afișează dozatoarele de mână pe bază de alcool, care se freacă proeminent în jurul locului.
3. Dacă există spațiu, aranjați locuri astfel încât participanții să fie la cel puțin un metru distanță.
4. Deschideți ferestrele și ușile ori de câte ori este posibil, pentru a vă asigura că locul este bine ventilat.
5. Dacă cineva începe să se simtă rău, urmați-vă planul de pregătire (consultați # Ce trebuie să faceți dacă un angajat sau un membru al publicului nu se simte bine și credeți că au fost expuși la COVID-19 ).
Dupa intalnire
  1. Păstrați numele și datele de contact ale tuturor participanților timp de cel puțin o lună. Acest lucru va ajuta autoritățile de sănătate publică să urmărească persoanele care ar putea fi expuse la COVID-19 dacă unul sau mai mulți participanți s-au îmbolnăvit la scurt timp după eveniment.
  2. Dacă cineva la întâlnire sau eveniment a fost izolat ca un caz suspect COVID-19, organizatorul ar trebui să anunțe toți participanții. Trebuie sfătuiți să se monitorizeze pentru simptome timp de 14 zile. Dacă încep să se simtă rău, ar trebui să stea acasă și să contacteze autoritatea de sănătate publică relevantă.

Informații și resurse suplimentare

Certificarea absenței de la locul de muncă

În legătură cu COVID-19, angajatorul ar trebui:
  • Folosiți discreția cu privire la necesitatea dovezilor medicale pentru o perioadă de absență în care un angajat este sfătuit să se autoizoleze din cauza suspectatului COVID-19 și urmați sfaturile furnizate de autoritățile naționale.
  • Asigurați-vă că politicile privind concediile medicale sunt flexibile și consecvente cu orientările de sănătate publică și că angajații sunt la curent cu aceste politici.
  • Discutați cu companii care oferă angajaților subcontractați sau temporari despre importanța ca angajații bolnavi să rămână acasă și să-i încurajați să dezvolte politici de concediu non-punitive.
  • Nu este necesară o notă a furnizorului de servicii medicale pentru angajații bolnavi de simptome asemănătoare gripei pentru a-și valida boala sau pentru a se întoarce la muncă, deoarece cabinetele furnizorilor de servicii medicale și facilitățile medicale pot fi extrem de ocupate și nu pot furniza o asemenea documentare în timp util.
  • Angajatorii ar trebui să mențină politici flexibile care să permită angajaților să rămână acasă pentru a avea grijă de un membru al familiei bolnave sau dependente, deoarece mai mulți angajați ar trebui să facă acest lucru decât este de obicei.

Manevrarea posturilor, a pachetelor sau a alimentelor din zonele afectate

Angajații trebuie să urmărească în continuare evaluările riscurilor existente și sistemele de muncă sigure. Nu există nicio creștere a riscului de manipulare a posturilor sau a mărfurilor din anumite zone.

Resurse

Agenția soră a EU-OSHA, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), monitorizează îndeaproape răspândirea coronavirusului și postează periodic actualizări și resurse pe site-ul său web.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Internațională a Muncii (OIM), precum și Centrul canadian pentru sănătate și securitate în muncă (CCOSH) au publicat de asemenea informații practice pentru locurile de muncă.
Consultați fișa cu coronavirus CCOHS
CE, OMS și OIM suplimentare și alte resurse includ:
0

Niciun comentariu:

Ceva despre ȘOȘO

  Gânduri scurte 166   Vrei nu vrei, dacă ai timp la dispoziție deschizi Facebook-ul și ai surpriza să fi bombardat cu imagini, știri sa...